25. 3. 2012

2012.03.19 Vysoké Tatry - Ostrá veža

Jen aklimatizační vycházka spojena s obhlídkou aktuálního terénu. Je potřeba se šetřit na další den a tak bez výrazného cíle. Od Štrbského plesa po zatím prázdné sjezdovce stoupám k Chatě pod Soliskom. Od ní se už lehce dostane, až do Furkotské doliny. V zimě je to nejednoduší varianta na rozdíl od neprošlápnuté žluté značky.
Mým cílem je nakonec obhlídka Kozího Chrbátu. Ten se táhne od Sedielkového prechodu až po vrchol Ostrá. Z Furkotské doliny působí hřeben dost exponovaně a nepřístupně. Opakem je to ze strany Doliny suchej vody. Jen ta spadá do nejpřísnější ochrany a je zapovězena i horolezcům.
Z Sedielkového prechodu tedy pokračuji po hřebenu. Ten je poměrně členitý a v létě asi i lehce zvládnutelný. Výrazné věže obcházím ze strany Doliny suchej vody. Místy se dostávám do nepříjemného mixového terénu. Na sestupy by to chtělo určitě jištění, ale na to není čas. Počasí se začíná kazit a Já se raději rozhodnu pro návrat. Nedbajíc zákazu se pouštím dolů. Tam zjišťuji, že jsem prošel asi nejexponovanější úsek (pravděpodobně i Ostrou vežu) Dál už hřeben působí klidně. Tak tedy příště...

Soliskový hřeben
Sedielkova kopa

Obrázek s body zobrazenými v mapě  
DATA - grafy z výstupu /nadmořská výška je +/- 100m hodně orientační!!!/  

Žádné komentáře:

Okomentovat