8. 11. 2010

2010.11.06 Jeseník

Měl to být asi poslední teplý podzimní víkend po kterém už mělo následovat ochlazení a na horách sníh. Dlouho si pohrávám s myšlenkou na Západní Tatry a zdolání Hrubého vrchu, ale přeci jen cca 8 hodinová tůra, která by v případě silného větru co řádil v poslední době asi nebyla ta nejlepší kombinace. Přičten technický stav mého přibližovadla a vlastně mého zdraví... Zůstal jsem raději při zemi a vyhlídnul si tůru na Praděd. Klasika Hvězda - Ovčárna už znám ještě z kola a tak mi padla do oka trasa s Vidlí přes Černík na Švýcárnu a odtud na Praděd. (pokračování)
Nad Jeseníkem před bouří
Centrum lázní.

Plán začínal mít trhliny už vlastně za Olomoucem, kdy sever pokrývali černé mračna. Naděje, že to dělá jen slunce a že to přejde se rozplynuli někde za Bruntálem kde začalo i lehce pršet. Ve Vidlích nás přivítal navíc ještě silný vítr a šedá obloha dávala tušit, že nic pěkného nás nečeká. Po chvíli váhání usuzujeme, že to nemá cenu tam v takovém počasí lézt a jedeme raději dále.
Nový plán je se mrknout po lázních Jeseník. Parkování kupodivu není problém a vyrážíme rovnou za nosem než začne pršet. Až cestou zjišťujeme kam, že to vůbec jdeme. Jeskyně na Pomezí znějí jako dobrý cíl. Jenže až pozdě zjišťujeme, že od 1.11 jsou zavřené a také, že jsme se sem mohli stavit autem při cestě domů. Takto stihneme obejít jen pár pramenů než se rozprší. Rychle ještě okoukneme nový balneopark V tomto počasí by tam vlezl jen velký otužilec, žádné termály to nejsou a tak to projdeme suchou nohou. Popravdě docela zklamání a ani nebylo co vyfotit... Jo asi jsem zmlsaný těma překrásnýma panorama "opravdových" hor.
Cestou domů jedeme směr Šumperk. Což potmě v dešti a bez GPSky a později i bez benzínu je trochu náročnější, ale nějak se z těch Jeseníku nakonec vymotáme.

Žádné komentáře:

Okomentovat