28. 7. 2011

2011.07.23 Beskydy - Javorový

Momentálně počasí a pracovní vytížení nepřeje nějakým větším výletům. Tak tedy alespoň něco malého z našich Beskydských kopečků.
Konečně jsem vyzkoušel záznam trasy do GPX formátu tak tedy příště už nebude ani nutný popis trasy. Stačí si tento soubor nahrát do mapy/GPS a vznikne vám něco takového.
Výchozí bod nenaskýtal možnost vracet se k autu jinudy. Nahoru striktně po značkách (v  mapě to moc nesedí). Dolů občas i nějakou menší zkratkou. Přímo vrchol Javorového nenaskýtá žádný větší rozhled. Od vysílače je alespoň rozhled na Třinec a okolní vesnice. Nepřehlédnutelný je i nejvyšší vrchol Slezských Beskyd - Velká Čantoryje (995 m n. m.)
Výlet na tento vrcholek je lepší absolvovat na kole. K chatě vede asfaltová cesta z vesnice Tyra pod Ostrým. Nebo je možnost využít lanovku. Na vrcholek Javorového je to od chaty už skoro jen po rovině (lesní cesta).

Chata Javorový
Třinec a okolní vesnice

1 komentář:

  1. Na kole jezdíme, ale je to hlavně rekreace a pak kvůli tomu, abychom se s manželkou trochu hýbali. Oba dva děláme v kanceláři, tak se snažíme o víkendu vždycky někam vyjet. I kdyby to mělo být vedle do vesnice na zmrzlinu a zpátky. Ono ne vždycky je na to čas. Ale hodně na to pomohl tachometr na kolo, kde člověk vidí, kolik najede. A když tam ty kilometry skáčou, tak má člověk stále větší motivaci. ;-)

    OdpovědětVymazat